Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

U.E. este pe drumul cel bun in atingerea targetului de 20% din energie regenerabila

               

        Statele membre ale Uniunii Europene sunt pe drumul cel bun in atingerea unei cote de 20% energie regenerabila din totalul productiei de energie.

In 2014, ponderea proiectata de energie din surse regenerabile in consumul final brut de energie este de 15,3%.

Comisarul European pentru Energie, Miguel Arias Cañete, afirma: „Raportul arata inca o data ca Europa este buna in domeniul resurselor regenerabile si ca energiile regenerabile sunt bune pentru Europa. Avem de trei ori mai multa putere din surse regenerabile pe cap de locuitor in Europa decat oriunde altundeva in restul lumii. Avem mai mult de un milion de oameni care lucreaza in sectorul de energie  din surse regenerabile,  valoarea acestuia fiind  de peste 130 de miliarde € pe an, si exportam  € 35 miliarde  energie din surse regenerabile in valoare de € 35 miliarde  in fiecare an”.

Pengru atingerea obiectivul Uniunii Europene pentru anul 2020, au fost inregistrate reduceri de  326 Mt de COin anul 2012 si o crestere a acestei cantitati la 388 Mt in anul 2013. Aceasta masura a implicat si o reducere a cererii pentru combustibili fosili la 116 milioane de tone, crescand securitatea energetica a Uniunii Europene.

Raportul a inclus si utilizarea unei cote de 10% din totalul energiei din transport sa provina din surse regenerabile. In anul 2014, procentul rezultat a fost de 5,7%, ceea ce demonstreaza fezabilitatea obietivului statibit pentru anul 2020.

De asltfel, targetul pentru anul 2020 a reprezentat un factor determinant pentru investitiile globale in energie din surse regenerabile si o sursa de inspiratie pentru dezvoltarea unor strategii locale.

 

Sursa: http://ec.europa.eu/energy/en/news/eu-track-meeting-20-renewable-energy-target


Citeste si: 

Cogenerarea permite economii de 40% in cazul consumului de combustili fosili
Platforma inteligenta de specializare in energie
Acordarea de bonusuri pentru promovarea cogenerarii