Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Un pas in viitor prin cogenerare. Vezi misiunea celor de la MIT!

cogenerare-eficienta energetica

 

Cresterea eficientei

 

Pentru a-si putea mentine angajamentul, cel de a reduce emisiile cu efect de sera, Massachusetts Institute of Technology va face demersuri pentru dezvoltarea centralei de cogenerare din campus.

Institutul este determinat sa continue cercetarile in activitati de implementare a unor sisteme energetice eficiente si sustenabile. Pentru a putea atinge obiectivul actual, implicand o reducere a gazelor cu efect de sera in procent de 32% pana in anul 2030, MIT va aduce imbunatatiri instalatiei de cogenerare.

 

Cum a functionat pana in prezent?

 

In ultimi 20 de ani, institutul a utilizat aceasta forma de producere de energie, implicand producerea simultana de energie electrica si termica. In prezent, centrala de cogenerare asigura energie electrica, agent termic si apa rece pentru mai mult de 100 de cladiri, avand o capacitate de 21 megavati.

Proiectul viitor implica inlocuirea turbinei actuale, instalarea unei turbini secundare si a unui sistem de racire pentru apa. Legat de aceste masuri, Don Holmes, director de mentenanta si utilitati, afirma: „Cogenerarea va ajuta MIT sa reduca elementele poluante si nivelul emisiilor cu efect de sera. Misiunea noastra este de a crea un sistem energetic performant, acesta avand rolul de a creste sustenabilitatea campusului si de a sustine viitoarele cercetari prin conservarea energiei si reducerea impactului asupra mediului inconjurator”.

 

Proiectul si data finalizarii

In perioada urmatoare, se vor face demersuri pentru instalarea celei de-a doua turbine, fara a afecta buna functionare a primei. MIT planuieste sa puna in functiune noua turbina in vara anului 2019 si sa aibe ambele turbune functionale pana in anul 2020.   

 

Sursa: http://news.mit.edu/2015/cogeneration-bridge-future-1216


Citeste si:

Cogenerare: o studenta a gasit o metoda de a transforma dejectiile animale in energie

Aspecte analizate in cadrul COP21. Afla ce schimbari se anunta?

Metodologie - tarife de distributie a energiei electrice