Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Uniunea Energetica: Noi investitii disponibile in sectorul energiei verzi

energie verde

 

Comisia Europeana anunta un buget de 16.9 miliarde de euro dedicat investitiilor in energie din surse regenerabile si a proiectelor ce au rolul de a reduce cantitatea de emisii cu efect de sera.

 

Planul de Investitii pentru Europa a fost aprobat si 29% din fonduri merg catre sectorul energetic. Accentul cade pe implementarea de proiecte in domeniul energiei din surse regenerabile si masuri pentru eficientizarea consumului de energie. Aici puteti sa cititi despre cogenenare. Un mod prin care poti produce simultan energiei electrica si termica, utilizand un singur combustibil.

 

“Ambitia de a dezvolta o Uniune Energetica este o prioritate pentru Comisia Juncker. Banii pe care ii vom economisi din importurile de petrol si gaz vor lasa loc pentru schimbari inteligente, prin investitii in masuri de eficienta energetica, energie verde, inovare si  infrastructura energetica moderna, pentru toate obiectivele cheie ale Uniunii Energetice. De asemenea, ofera o mare oportunitate de reducere a ratei de consum in cazul combustibililor fosili”, afirma Vice-Presedintele Jyrki Katainen.

 

Investitii acolo unde sunt necesare

 

EISF are ca obiectiv sa faca disponibila finantarea pe termen lung in cazul proiectelor dedicate eficientei energetice: evalueaza operatiunile in acest sector, sa extinde instrumentele financiare actuale si dezvolte instrumente specifice pentru noi oportunitati de obtinere a finantarii pentru un spectru mai larg de proiecte.

 

Romania printre lideri

 

Mai mult de o treime din proiectele depuse vin din sectorul energetic, mare parte energie din surse regenerabile, unde Grecia, Romania, Bulgaria si Lituania sunt statele cu cei mai multi emitenti.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursahttps://ec.europa.eu


Te-ar putea interesa si: 

Tarile membre U.E. discuta despre noile reglementari ale pietei energetice
 
IEA: Scaderea emisiilor de carbon in orase este necesara
 
Noi discutii in domeniul energiei verzi in cadrul cele de-a VII-a Conferinte Ministeriale