Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

„Uniunea Europeana are nevoie de o diversificare a energiei”, Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene a subliniat inca o data necesitatea sustinerii energiei regenerabile la nivelul Uniunii Europene. In declaratia data, presedintele Juncker a tras un semnal de alarma asupra dependentei energetice a Europei fata de importul de combustibil si gaze naturale si nevoia de diversificare a surselor de energie, cocomitent cu reducerea dependentei ridicate ale unor state membre.

Acesta a mai declarat ca in conditiile in care tariful energiei din Europa de Est devine prea scump, Europa ar trebuie sa fie capabila sa poata trece rapid la alte surse de aprovizionare. „Trebuie ca toate statele sa fie capabile sa inverseze fluxurile de energie atunci cand este necesar si Europa sa isi consolideze pozitia in energie regenerabila, devenind numarul unul la nivel mondial.”, a delarat Jean-Claude Juncker.

Astfel obiectivele principale pentru perioada imediat urmatoare pentru Comisia Europeana sunt:

-        Crearea unui Uniuni Europene a Energiei prin punerea in comun a tuturor resurselor, conectarea retelelor si adoptarea unui tel comun, in special fata de tarile din afara UE.

-        Diversificarea surselor de energie – astfel incat Europa sa poata comuta rapid la alte canale de aprovizionare in conditiile in care costul per energia din Orient devine mai mare

-        Ajutarea tuturor statelor europene sa devina mai putin dependente in ceea ce priveste importurile de energie

-        UE sa devina numarul unu mondial in domeniul energiei regenerabile si continuarea luptei impotriva incalzirii globale

 

Sursa: Comisia Europeana

 


Citeste si: 

Cum scazi costurile cu energia in hoteluri

Google si Apple - Competitie pentru energia regenerabila

 


 

Vrei sa aflii primul noutatile despre energie regenerabila? Ne gasesti si pe Linkedin sau Facebook. Click mai jos!