Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Vino cu lista intrebarilor tale la Renexpo! Iti vor raspunde specialisti in domeniul energiei

masuri de eficienta energetica

 

Va reamintim de evenimentul ce va avea loc la Sala Palatului, in perioada 18-20 noiembrie 2015. Reprezinta o sansa in identificarea celei mai bune metode de eficienta energetica si, implicit, reducerea costurilor la energie. Descopera ultimele tehnologii si moduri in care poti utiliza resurse din imediata proximitate. Pentru orice intrebare, vei putea afla raspunsul de la specialisti in domeniul energetic.

 

Mai mult, poti participa si la conferintele gratuite organizate in cadrul Renexpo:

  • Ceremonia de deschidere
  • RENERGY AWARD
  • A II-a Conferinta Internationala – Energie din deseuri
  • Forum – Cariera in industria energetica

 

Pentru participarea gratuita la aceste conferinte, trebuie doar sa va inregistrati online. Aveti aici si linkul! ( linkuri in mail renexpo)

Pentru mai multe informatii legata de zona ,,Energie din deseuri”, partenerii nostri Biogas Weser Ems (BWE) va pot ajuta sa identificati o solutie prin care sa puteti produce energie, prin valorificarea deseurilor organice.

Cum se face acest lucru? Raspunsul il gasiti in urmatoarele randuri. Va prezentam un proiect realizat in Oxfordshire, Regatul Unit.

 

Despre proiect

 

Putere: 2,1 MWel

Material de alimentare: Resturi de produse alimentare,

excremente de pasare, nutret insilozat, grau

Centrala de biogaz din Oxfordshire foloseste aproximativ 150 tone/zi de deseuri alimentare menajere din orasul apropiat, Oxford.

Produsele alimentare de la supermarketuri, restaurante, fabrici de bere si ferme de lapte sunt amestecate cu deseurile alimentare menajere intr-un rezervor de receptie inchis pentru controlarea mirosului.

Deseurile sunt apoi procesate pentru indepartarea oricaror contaminanti, de ex. saci de plastic, metale, creand „zeama de deseuri” gata pentru digestie. Centrala are o durata de retentie de peste 70 de zile, ceea ce garanteaza extragerea unei cantitati cat mai ridicate posibil de biogaz. Inainte de digestie, zeama trebuie sa fie pasteurizata pentru eliminarea potentialelor pericole. Acest proces are loc in pasteurizatoare, unde este incalzita la 70°C timp de o ora folosind caldura de la motoarele cu ardere interna. Surplusul de caldura se poate recupera ulterior intr-un schimbator de caldura înainte de a intra in faza de fermentare si digestie.

Biogazul stocat in acoperisurile rezervoarelor trece apoi in doua unitati CHP, care produc o cantitate suficienta de energie pentru alimentarea a 4.200 de case. Produsul hranitor final este apoi utilizat ca ingrasamant valoros pe un teren agricol local, imbunatatind randamentul culturilor si inlocuind ingrasamintele artificiale. Mai mult, pe langa faptul ca produce o energie cu un continut ultra-redus de carbon si ajuta la cresterea recoltelor, peste 40.000 de tone de deseuri alimentare sunt impiedicate sa ajunga la groapa de gunoi.

 

Aveti intrebari? Va asteptam la standul nostru din cadrul Renexpo South-East Europe!

 

Evenimentul va avea loc in perioada 18-20 noiembrie 2015, la sala Palatului din Bucuresti

Pentru obtinerea unei invitatii ce va asigura acces gratuit la eveniment, ne puteti trimite un e-mail pe adresa alexandru.ciobanu@bteam.


 

Citeste si:

Statistica privind consumul de energie la nivel mondial. Unde se pozitioneaza Europa?


Reducerea costurilor la energie prin instalatii de biogaz. Afla mai multe detalii la Renexpo!


Ministrul Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea s-a întâlnit cu Ambasadorul SUA, ES Hans Klemm