Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Bilanț Repatriot la cea de-a cincea ediție a Summit-ului RBL

repatriot, proiect repatriot
 

Proiectul Re>patriot și-a prezentat realizările la un an de la înființare în prezența celor mai importanți lideri din business-ul românesc, membri ai Fundației Romanian Business Leaders. 350 de antreprenori și executivi de top au primit cu emoție reacțiile românilor din Diaspora surprinse în filmările din timpul conferințelor din ultimul an din Italia, Spania, Germania, Marea Britanie și Irlanda.

“Repatriot nu mai este un proiect obișnuit, este o mișcare, o luptă continuă pentru noi și copii noștri. Noi nu am facut decât să catalizăm mai multe forțe și-mi doresc ca în fiecare zi să câștigăm noi soldați în această acțiune de unificare. Steagul a fost ridicat deja și de Președinte și de Primul Ministru. Noi suntem soldați ai acestei cauze. Dezvoltarea tehnologiei și internetului ne ajută în această misiune. Autostrăzile comunicaționale care ne leagă cu lumea întreagă vor aduce românii mai aproape de țară”, a spus Marius Bostan, inițiatorul proiectului și acum Ministru al Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională.

“Îi felicit pe cei care s-au întors acasă, nu e o decizie ușoară. Majoritatea celor care au plecat și excelează în străinătate și-au pus bazele aici acasă, ceea ce suntem noi azi, suntem datorită acestei țări,” a spus Gabi Szabo, prezentă în panelul Re>patriot.
Re>patriot, proiect lansat în urmă cu un an de RBL, prin participarea voluntară și cu fonduri proprii a peste 30 de antreprenori români, continuă cu noi obiective. Printre acestea cele mai importante sunt Gala Repatriot si  organizarea anuală a unui Summit al Diasporei. Gala Repatriot face parte campania de strângere de fonduri cu scopul de a da amploare proiectului și va avea loc  pe 17 martie.

Re>patriot și-a îndeplinit si cel mai important obiectiv pe care și l-a propus la lansare: determinarea statului să accepte că Diaspora este o prioritate națională. În 23 februarie, anul curent, președintele Klaus Iohannis și primul ministru Dacian Cioloș au declarat Diaspora prioritate națională în contextul conferinței „Diaspora romneasca – Vector de dezvoltare”.

”Sunt RePatriot și vă spun sincer că a meritat! Repatriot este un proiect de suflet pentru că ştiu cum e să fii de ambele părţi. Aici e locul nostru, aici sunt oportunităţile, aici e nevoie de noi. Diaspora e cel mai de preţ lucru pe care îl avem în acest moment. Aceşti oameni au acumulat cunoştinţe, au o altă perspectivă, o altă viziune, şi-au schimbat mentalitatea. Oportunităţile mari pentru oamenii cu iniţiativă sunt aici”, Dragoș Anastasiu, fondator Eurolines România.

Mai multe detalii puteti gasi aici